Lõhnava kirsipuu tuumadest valmistatakse mahlepi-nimelist maitseainet, mida kasutatakse kreeka, türgi, liibanoni ja armeenia köögis. Õrnalõhnalist, ent mõrkjamaitselist pulbrit, mis saadakse kirsituumade jahvatamise teel, kasutatase magusate küpsetiste ja maiustuste maitsestamiseks. Kreekas kasutatakse mahlepit lihavõttesaia tsoureki [τσουρέκι] maitsestamiseks. Lisatakse ka pärmitainasaiade ja küpsetiste sisse (vasilopita [βασιλόπιτα]). Küprosel lisatakse seda lihavõtete ajal flaounes-juustukoogi sisse [φλαούνες]. Lääne-Aasias kasutatakse mahlepit näiteks Liibanoni ja Armeenia köögis. Armeenlased lisavad seda chorak/choreg-nimelise magusa saia sisse. Toiduks kasutatakse alati jahvatatud kirsituumi, ent ostetakse alati terveid tuumi. Kuna kirsituumad sisaldavad rohkelt lipiide, siis rääsuvad need kergesti ning valmisjahvatatud pulber kaotab peagi oma lõhna- ja maitseomadused. Mahlepi kirsikive müüakse kreeka, türgi ja araabia kauplustes.